Omakuvan Demo-esitykset Kuopiossa 8.-9.8.2020

Omakuvan Demo-esitykset Kuopiossa 8.-9.8.2020
Kaksi näyttelijää, yksi omakuva – Johanna Jauhiainen ja Anu Almagro maalaavat näyttämölle fyysisen teatterin keinoin näyttämöteoksen taidemaalari Ellen Thesleffin Omakuva-teoksesta ja taiteilijan elämästä. Omakuva yhdistelee fyysistä teatteria, historian tutkimusta, skenografiaa ja musiikin ja valojen välistä vuoropuhelua.
Mitä oli olla taiteilija, kun moderni maailma syntyi? Entäpä mitä se on nyt? Miten taide elää läpi aikojen ja miten se vaikuttaa meihin juuri nyt? Mihin Thesleffin omakuva meitä tänä päivänä johdattaa?
Osana Kuopio Juhlii -tapahtumaa nähdään keskeneräinen demoesitys ensi vuonna valmistuvasta Omakuva-näyttämöteoksesta. Omakuva saa ensimmäisen kantaesitysjaksonsa Kuopiossa helmikuussa 2021 ja nähdään tämän jälkeen myös Turussa ja Oulussa.

Ellen Thesleff (1869-1954) oli suomalainen taidegraafikko ja taidemaalari. Thesleff on Suomen ensimmäisiä ekspressionisteisteja ja symbolisteja sekä yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Hän oli edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli vaikeampaa saada tunnustusta, olivatpa heidän teoksensa kuinka korkeatasoisia hyvänsä. Thesleffin tapa maalata oli ja on huomiota herättävää, itsenäistä, itsepäistä ja vapaata. Thesleff oli lyhythiuksinen radikaali, joka teki mitä halusi ja eli taiteelleen.

// TYÖRYHMÄ //
Anu Almagro, näyttelijä
Johanna Jauhiainen, näyttelijä
Jaana Kurttila, skenografi
Pauli Lyytinen, muusikko
Hanna-Reetta Schreck, taide- ja kulttuurihistorioitsija
Janne Teivainen, valosuunnittelija
Asta Elijoki, tuottaja
// ESITYKSET //
La 8.8. klo 20.00 Sepänpuisto
Su 9.8. klo 14.00 Kumpusaaren huvila
// PAIKAT //
Lauantain esitys järjestetään täysin ulkotiloissa, eikä yleisöllä ole työryhmän puolesta pääsyä sisä- tai wc-tiloihin. Sepänpuisto löytyy katujen Kirkkokatu-Snellmaninkatu-Koljonniemenkatu-Sepänkatu välistä. Esityksen aikana kävellään noin 300m matka Kanttilan sisäpihalle.
Sunnuntain esitys järjestetään Kumpusaaren huvilan pihassa, keskustan tuntumassa, osoitteessa Kumpusaarentie 44. Esityksen jälkeen huvilan sisätiloissa järjestetään lyhyt keskustelutilaisuus.
Varauduthan tilaisuuteen sään mukaisella varustuksella.
Demoesityksen arvioitu kesto on 45-60 minuuttia.
// ESITYKSEEN ON VAPAA PÄÄSY ! //
Varaathan paikkasi esitykseen etukäteen sähköpostitse (omakuvateos@gmail.com), puhelimitse (0407080005) tai tämän Facebook-tapahtuman kautta.

Alkuperäinen kuva: Ulla-Mari Lindström