Säkenöivät ja oikukkaat Kanava-palkintoehdokas 2021

Säkenöivät ja oikukkaat Kanava-palkintoehdokas 2021

Keväällä huhtikuussa julkaistu kirjani ”Säkenöivät ja oikukkaat. Suomen kultakauden naisia” on yksi  vuoden 2021 Kanava-tietokirjapalkintoehdokkaasta. Olen suurenmoisen onnellinen tästä huomionosoituksesta. Seula oli kova, sillä kilpailuun lähettiin yhteensä 188 ehdokasta. Näistä valittiin viisi ehdokasta palkinnon saajaksi. Muut ehdokkaat ovat Ritva Kyllin Suomen ruokahistoria. Suolalihasta sushiin (Gaudeamus), Minna Maijalan Katri Vala. Kulkuri ja näkijä (Otava), Jaakkojuhani Peltosen Aleksanteri Suuri (Gaudeamus) ja Helena Ruuskan Mary Gallen-Kallela. Olisit villiä villimpi (WSOY). Upeaa, missä seurassa saan olla!

Raadin ytimekkäät palkintoperusteet omalla kohdallani olivat seuraavat:

Säkenöivät ja oikukkaat. Suomen kultakauden naisia (Like) kuvaa kultakauden kulttuurielämää kuuden naisen kautta. ”Tekstissä yhdistyvät tutkijan kiihkottomuus ja aiheen perusteellisesta tuntemuksesta kumpuava henkilökohtainen ote”, raati kiittää.

Palkinto jaetaan kymmenennen kerran 10.11.2021. Hurjan jännittävää! Tämä ehdokkuus oli jo itsessään palkinto-onnen veroinen huomionosoitus.

Lue lisää ajatuksiani kirjastani täällä.

Lisätietoa palkinnosta.